De kaart van: Lucie & Jimmy in Tongeren

Bron: Hanos Horeca Nieuws
Ladychef Lucie en gastheer Jimmy. Vlaanderen maakte ruim vier jaar geleden kennis met hen via het VTM-program Mijn Restaurant. Het duo bracht het tot de finale. Heel Limburg leefde mee, want Lucie en Jimmy werden ongekend populair. Dat zijn de Lucie Ory en Jimmy Michiels in Tongeren nog altijd. Maar tegenwoordig danken ze hun faam aan de goede smaak en de ongedwongen atmosfeer van het restaurant dat hun naam draagt. Restaurant Lucie & Jimmy is een vaste waarde in culinair Tongeren.

Ze waren nog jonge twintigers ten tijde van Mijn Restaurant. De tv-serie plaatste hen plotseling in het middelpunt van de belangstelling. Twintigers zijn Lucie en Jimmy nog steeds. Lucie Ory is namelijk 27 en Jimmy Michiels 29. Wat ook niet veranderde, is de culinaire richting. De website laat lezen: 'Een eigentijdse visie op de Franse keuken, gekruid met invloeden uit diverse landen. Smaken die aangenaam prikkelen en steeds worden dagverse topproducten gebruikt.'

Lucie expliceert: "Men kan denken aan Aziatische toevoegingen zoals yuzu. In de zomer gaan de ingrediënten wat meer de zuidelijke, Mediterrane kant op. Voorop staat wel dat het aantal ingrediënten op het bord beperkt is tot drie of vier. Het smaakpallet mag niet too much zijn. De gast moet duidelijk herkennen wat hij eet." Ja, de culinaire richting is nog dezelfde, maar de smaken hebben zich verder verdiept.

Gault&Millau

een rollercoaster. Ze kochten een oude bakkerij met een bovenwoning tussen Tongeren-centrum en het station. Dat werd van onder tot boven gestript en naar hun inzicht verbouwd tot een fraai restaurant met 50 zitplaatsen, een open keuken en een binnenterras dat voorzien is van een schuifdak. En passant publiceerde Lucie een kookboek en spraken honderden mensen hen aan op straat. "Als ik bij de GB in de winkel was, duurde het bijkans wel drie uur voordat ik weer buiten stond. Ik was de aandacht op een gegeven moment wel een beetje beu en was blij toen de bekendheid geluwd was", zegt Lucie. 

Het was een tijd waarover Lucie nu, bijna vier jaar na dato, terugkijkend zegt: "Door zo’n periode wordt ge heel snel volwassen." Intussen oogstte het restaurant veel bijval. Zo heeft het sinds eind vorig jaar een vermelding in de Gault Millau. Dat is niet zomaar een vermelding. Lucie & Jimmy is het hoogst nieuw binnengekomen Limburgse restaurant. Het wel en wee van het culinaire duo heeft trouwens in de provincie nog altijd volop de aandacht. Zo haalde de geboorte van hun zoon Jasper in november 2013 de kolommen van de dagbladen in de streek.

Lees het volledige artikel in Hanos Horeca nieuws.